L'Estratègia 5G de Catalunya

La implantació de la tecnologia 5G a Catalunya és una prioritat del Govern de la Generalitat de Catalunya, que vol donar suport al desplegament de la tecnologia 5G i fer de Catalunya un pol d’atracció i demostració tecnològica de 5G.

Amb aquest objectiu, el Govern de la Generalitat impulsa l’Estratègia 5G de Catalunya, coordinada per la Secretaria de Polítiques Digitals, del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, amb la qual es desplegarà un programa d’actuacions, que s’estructura al voltant de cinc eixos:

  • Promoció 5G: per posicionar Catalunya com a país de referència en 5G dins del mapa tecnològic internacional i difondre en territori català les oportunitats que generarà la 5G.
  • Infraestructura 5G: per accelerar el desplegament i la cobertura 5G arreu del territori, mitjançant la col·laboració entre administracions públiques i operadors de telecomunicacions.
  • Innovació 5G: per impulsar la recerca i la innovació mitjançant els centres de recerca i tecnològics especialitzats (aposta de la Generalitat com a pionera en l’aplicació de la tecnologia 5G). 
  • Ecosistema 5G: per potenciar una nova indústria al voltant de la tecnologia 5G i dinamitzar la demanda de serveis i solucions associats a sectors verticals prioritaris.
  • Talent 5G: per generar, retenir i atraure talent, tant tecnològic com emprenedor, amb els coneixements i capacitats necessàries per al desenvolupament d’aquesta nova indústria.

Per al seu desplegament, el Govern de la Generalitat de Catalunya es coordinarà amb les diferents iniciatives d’impuls de la 5G a Catalunya, desenvolupades per administracions públiques i entitats privades.

Coneix les iniciatives sobre 5G